Fleksibel fagopplæring i helsearbeiderfaget
Nav og Telemark fylkeskommune samarbeider om opplæringstilbud for arbeidssøkere over 19 år. Etter endt opplæring vil du kunne gå opp til fagprøve og få muligheten til å få fagbrev som helsefagarbeider.
Hva lærer du?
Helsearbeiderfaget handler om å kunne gi helsehjelp, forebygge ensomhet og bidra til et aktivt liv for pasienter og brukere. Det handler også om å utvikle yrkesutøvere som har praktiske ferdigheter og vilje og evne til å arbeide kontinuerlig for kvalitetsforbedring. Faget skal videre bidra til å utvikle profesjonelle yrkesutøvere med empati og evne og vilje til å yte helhetlig omsorg og samhandle med mennesker med ulike hjelpebehov. Du lærer å gi omsorg, grunnleggende sykepleie og miljøarbeid for pasienter og brukere av helse -og sosialtjenesten.
En helsefagarbeider har varierte arbeidsoppgaver, og kontakt med mennesker i alle aldre. Noen er syke, og andre har nedsatt funksjonsevne eller skal trene seg opp etter en ulykke. Du kan arbeide på ulike steder som på sykehus, sykehjem, hjemme hos mennesker som trenger hjelp, i psykiatri og i rusomsorg.
Personlige egenskaper for en helsefagarbeider
Som helsefagarbeider må du like å jobbe med mennesker. Du må kunne jobbe med mennesker som har ulik kulturell bakgrunn og ulik livssituasjon og som har forskjellige evner og muligheter for kommunikasjon. Du må kunne vise omsorg, vennlighet og respekt. Som helsefagarbeider må du ha evne til å bry deg om andre og. Dessuten må du ha gode samarbeidsevner siden du i tillegg til pasienter og brukere, også samarbeider med pårørende og andre yrkesgrupper.
Hvordan organiseres opplæringen:
Opplæringen vil gjennomføres modulstrukturert, som er en fleksibel vei frem til fagbrev for voksne. Med modulstrukturering skal ingen måtte gjennomføre mer opplæring enn det som er nødvendig for å oppnå ønsket sluttkompetanse. Deltakere blir kartlagt med en realkompetansevurdering, og innplasseres på modulen som samsvarer best med den kompetansen de allerede har. Hoveddelen av opplæringen gjennomføres i bedrift. Det er ingen fastsatt opplæringstid på modulene.
Hvem passer dette kurset for?
Du må:
- være registrert arbeidssøker over 19 år
- være motivert og ha ønske om å jobbe i faget
- ha gode kunnskaper i norsk
Fakta
Sted: Nome videregående skole, avdeling Lunde.
Oppstart: 02.09.24
For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med din Nav-veileder.