Arkiv - Overgang til arbeid og stønad 2. kvartal 2012
På denne siden finner du statistikk som beskriver overgangen fra status arbeidssøker eller nedsatt arbeidsevne til arbeid og/ eller stønad. Statistikken omfatter personer i alderen 20 til 66 år, og gir status på arbeidsmarkedet seks måneder etter tidspunktet personen ikke lenger var registrert med nedsatt arbeidsevne eller som arbeidssøker. Opplysningene er hentet fra ulike administrative registre. For mer informasjon om statistikken, se ”Om statistikk – overgang til arbeid og stønad” under relatert informasjon. Overgangsstatistikken publiseres hvert kvartal fra september 2012. Neste publering blir for 2. kvartal 2012. Datoer finner du i publiseringskalenderen.
Tabeller
Status på arbeidsmarkedet 2. kvartal 2012
- Personer med avgang fra status nedsatt arbeidsevne eller arbeidssøker 4. kvartal 2011 fordelt på status på arbeidsmarkedet 1. kvartal 2012. Antall og prosent.
- Personer med avgang fra status nedsatt arbeidsevne eller arbeidssøker 4. kvartal 2011 som 2. kvartal 2012 var registrert som arbeidstaker. Fylkesfordelt. Prosent.
- Personer med avgang fra status arbeidssøker 4. kvartal 2011 fordelt på alder og status på arbeidsmarkedet 2. kvartal 2012. Antall og prosent.
- Personer med avgang fra status arbeidssøker 4. kvartal 2011 fordelt på kjønn og status på arbeidsmarkedet 2. kvartal 2012. Antall og prosent.
- Personer med avgang fra status nedsatt arbeidsevne 4. kvartal 2011 fordelt på alder og status på arbeidsmarkedet 2. kvartal 2012. Antall og prosent.
- Personer med avgang fra status nedsatt arbeidsevne 4. kvartal 2011 fordelt på kjønn og status på arbeidsmarkedet 2. kvartal 2012. Antall og prosent.
Tidsserie
2011-2012
- Personer med avgang fra status arbeidssøker som 6 måneder senere var registrert som arbeidstaker. Jan 2011 – juni 2012. Antall og prosent.
- Personer med avgang fra status nedsatt arbeidsevne som 6 måneder senere var registrert som arbeidstaker. Jan 2011 –juni 2012. Antall og prosent.
Overgang til arbeid
I 2. kvartal 2012 var andelen arbeidssøkere som hadde overgang til arbeid 56 prosent. For personer med nedsatt arbeidsevne var andelen 41 prosent. Når andelen for de med nedsatt arbeidsevne ligger så lavt, henger dette delvis sammen med at mange har hatt overgang til uførepensjon. Etter avviklingen av ordningen med tidsbegrenset uførepensjon, har etaten i løpet av siste halvdel av 2011 hatt særlig fokus på å avklare situasjonen for mange mottakere som ble konvertert fra den tidligere ordningen og over til arbeidsavklaringspenger. Mange av disse hadde overgangsvedtak som løp ut høsten 2011, og en stor del av disse fikk innvilget varig uførepensjon. På grunn av at vi ser på situasjonen 6 måneder senere i overgang til arbeid, er tallene farget av dette.
Ser vi på de fylkesvise forskjellene, har Sogn og Fjordane (63 %) den høyeste andelen arbeidssøkere som kom i jobb etter å ha vært arbeidssøker. Oslo (51 %) hadde den laveste andelen arbeidssøkere som kom i jobb. Av de med nedsatt arbeidsevne hadde Finnmark (49 %) den høyeste andelen tilbake i jobb etter 6 måneder, mens Aust-Agder (35 %) hadde den laveste andelen.
Når vi ser på overgang til arbeid etter kjønn er det få forskjeller mellom kjønnene for vanlige arbeidssøkere. For de med nedsatt arbeidsevne, er det noe flere kvinner som har overgang til uførestønad, og menn har noe større overgang til arbeid. Forskjellene mellom kjønnene er ikke store.
Aldersfordelingen viser at det er de aller eldste og de aller yngste som har størst problemer med å komme tilbake til arbeidslivet etter å ha vært arbeidssøkere. Den samme tendensen finner vi av de med nedsatt arbeidsevne.