Kafe og kantine
Ønsker du å arbeide på en kafé eller i en kantine, i kaffebar, på en restaurant, med catering eller i en ferskvareavdeling? Dette kurset kan hjelpe deg til å nå målet.
Det er gode muligheter for å få jobb innen mat og servering. Arbeidsoppgavene er varierte og stiller mange ulike krav til deg. Du vil lære hva som kreves for å arbeide med mat og servering, og du vil få arbeidserfaring gjennom praksis.
Du og instruktørene på kurset vil jobbe sammen for å finne en arbeidspraksis, enten for å lære mer om yrket, eller få fersk arbeidserfaring som vil gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet.
I kurset vil du lære mer om blant annet:
- Praktisk kjøkkenarbeid
- Baristafaget
- Hygiene/rengjøring – internkontroll (IK-mat)
- Komposisjon av menyer
- Servering
- Salg, service og kundebehandling
- Kosthold, ernæring og spesialkost
- Innkjøp og budsjett
- Betjening av betalingssystemer
Interessert? Kontakt Nav-veilederen din for en prat!
Ta kontakt med Nav hvis du vil vite mer. Du og veilederen din vil sammen finne ut om dette kurset er riktig for deg nå.
Fakta
Hvem kan få tilbud om å delta?
Kurset er for deg som har lyst til å jobbe med mat eller servering. Du må også kunne så mye norsk at du kan følge undervisningen og gi og få beskjeder – i både teoridelen og i praksisperioden. Du må kunne arbeide med alle typer mat og drikke og du må ha god nok helse.
Det er Nav-kontoret som vurderer bruk av tiltak ut fra den enkeltes behov.
Hvor lenge varer kurset?
Kurset varer i 13 uker.
Praksis: 8 uker.
Daglig undervisningstid kl. 09.00 – 15.00. I praksisperiode normal arbeidstid.
På AMO-kurs som hovedregel ferie i forbindelse med jul/påske og 3 uker i juli.