Jobbhuset Nav Trondheim. Hjelper ungdommen videre.
Jobbhuset Nav Trondheim hjelper ungdom videre til jobb eller utdanning.
Jobbhuskonseptet
Nav Jobbhuset har lokaler i Lademoen bydelshus, et gammelt trehus på Lademoen i Trondheim. Huset har en interessant historie, fra å være et menighetshus tidlig på 1900-tallet, til å være et Nav-kontor og arbeidssted for ungdommer i dag. Konseptet Jobbhuset består av interne tiltak og kursvirksomhet.
Brukere, arbeidsledere og veiledere møtes og spiser frokost og lunsj sammen. Ungdommene har også tilbud om sosialgruppe på huset en gang i uken. Jobbhuset skal være et trygt og godt arbeidssted for mange. Det skal være høy toleranse for mangfold, mobbefritt og rusfritt.
Fellesnevneren for de ulike aktivitetene våre er at vi skal bli godt kjent med ungdommene gjennom å jobbe sammen med dem. Arbeidslederne sørger for tett oppfølging i de daglige aktivitetene.
Jobbhuset Nav Trondheim tilbyr flere ulike aktiviteter for våre deltakere - de følger her:
Prosjektet «Flere rom i Jobbhuset»
Målet på Jobbhuset er at å gi deltakere fra 18 til 25 år motivasjon til å søke jobb, gå tilbake til skole, eller annen aktivitet som er meningsfull og tilpasset den enkelte. På Jobbhuset får deltakerne tett oppfølging i et trygt miljø, der de får utfordringer og mestringsopplevelser gjennom arbeidet i grupper. De som deltar i gruppene på Jobbhuset følges opp av veilederne som jobber der. Det er fire grupper på Jobbhuset som deltakerne kan delta i, de kan også kombinere ved å delta på flere grupper. Dette avtales mellom veileder, arbeidsleder og deltakeren. Gruppene er flyttegruppa, kjøkkengruppa, vedlikeholdsgruppa og kulturgruppa.
Kulturtilbudet på Jobbhuset har plass til flere deltakere. For at dette skal være riktig tilbud bør ungdommen være interessert i kultur, som musikk, dans, teater, media eller annen skapende virksomhet, i tillegg til lyd, lys og rigging til arrangementer. Tilbudet formes og tilpasses ut fra interessene til deltakerne.
Det er ønskelig at deltakerne kan delta minimum 3 dager per uke ved oppstarten i kulturgruppa og bygge på oppmøtet til full uke over tid.
6 timer pr. dag x 4 dager = 24 timer pr. uke. Arbeidstid fra kl 09:00 – 15:00. Oppmøte kl 08:30 med felles frokost og felles lunsj kl 11:30.
Alle deltakerne skal ha en ukeplan for hver uke som beskriver aktivitetene de skal gjennomføre.
Gruppebasert avklaring med individuell oppfølging for ungdom
Gruppebasert avklaring og kartlegging av ungdom mellom 18-25 år som mottar arbeidsavklaringspenger eller økonomisk sosialhjelp. Kurset går over fire uker, to dager per uke og totalt åtte kursdager mellom kl 10:00 - 14:00.
Antall deltakere varierer, men 12-16 ungdommer er ideelt, da dette gir rom for gode gruppeprosesser. To Nav-veiledere holder kurset i fellesskap, og de samme kursveilederne følger opp ungdommene etter endt kurs.
Tidligere erfaringer fra tilsvarende gruppeprosesser er at ungdom setter pris på å møte andre ungdommer i samme livssituasjon. Det å reflektere over egen situasjon i gruppe og se at andre lykkes med å endre sin livssituasjon gir positive effekter og samhold i gruppa. Dette kan være økt selvinnsikt om egne ferdigheter og egenskaper. Kurset bidrar til å tydeliggjøre retningen fremover for ungdommene. Jobbhuset inviterer til et samarbeid, men det er ungdommene selv som må ta styringen i eget liv. Det er en styrke i kartleggingen å kunne observere ungdommene i en sosial setting hvor de må samarbeide og møte andre mennesker. Det gir kursveilederne god kunnskap om den enkelte og hvor de er på veien mot arbeid.
Jobbhuset deltok i forskningsprosjektet "Praksis og kunnskapsutvikling i Nav" som ble avsluttet i 2016.
Intern arbeidstrening ved Jobbhuset
Denne gruppa har ulike aktiviteter som montering av møbler i kommunale boliger for flyktninger. De gjennomfører mindre flytteoppdrag for ulike oppdragsgivere og mulighet for å teste seg ut i ordinært arbeidsliv innen dagligvare bransjen.
Gruppa er en fin arena for å bli godt kjent med ungdommene og finne deres sterke sider og hva de vil med livet fremover i retning av arbeid eller utdanning.
Jobbhuset har tett kontakt med næringslivet i Trondheim og når ungdommene er klare for å prøve seg ut ordinært arbeidsliv så får vi ordnet et arbeidssted som er i tråd med ungdommene sine ønsker og behov. Vi liker å bli godt kjent med arbeidsgiverne også for å finne best mulig egnet arbeidsgiver og arbeidssted for ungdommene vi jobber med.
Jobbsmak
Jobbhuset Nav Trondheim samarbeider med noen bedrifter og virksomheter i Trondheim om jobbsmak hvor du ett par dager i uken kan få prøvd deg ut i arbeidslivet for å se om dette er et yrke som du liker og passer til.
Inntak av deltakere til Jobbhuset Nav Trondheim
Ønsker du deg aktivitet mot arbeid eller utdanning ved Jobbhuset må du ta kontakt med din veileder i Nav.
Kontaktpersoner for Jobbhuset:
- Arild Kristensen (mob) 905 10 853, koordinator og fagansvarlig
- Anniken Jørgensen (mob) 940 35 397, klinisk sosionom
Fakta
Jobbhuset Nav Falkenborg
- Jobbhuset er et tilbud til ungdom i alderen18-25 år som har ulike utfordringer i livet. Kjennetegn kan være passivitet, avbrutt eller avsluttet skolegang, psykiske lidelser eller rusproblem. Ungdommene skal sammen med veilederen finne veien videre mot arbeid eller aktivitet.
- Tilbudet er gruppebasert og tar utgangspunkt i ungdommenes kompetanse og personlige egenskaper. Det stilles krav om oppmøte.
- Underveis er det tett kontakt med arbeidslivet og deltagerne får oppfølging når de er ute i jobb
- Tenker du at du kunne hatt nytte av tilbudet ved Jobbhuset ber vi deg ta kontakt med Nav-kontoret ditt.