Arbeidsledigheten i desember i Innlandet er nå 1,9 prosent av arbeidsstyrken og ligger fortsatt under landsgjennomsnittet (2 %). -Ledigheten i Innlandet fortsetter imidlertid å øke. Det er nå 3 568 helt ledige arbeidssøkere, 530 flere enn i fjor, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet. Ledigheten har dermed økt med 17 prosent fra året før.
I Innlandet er det en økning i legemeldt sykefraværet i tredje kvartal på 2,7% sett opp mot samme periode i fjor. For landet som helhet er det en økning på 6,5%. Det legemeldte sykefraværet i Innlandet ligger på 5,2%. På landsbasis ligger legemeldt sykefravær på 5,1%. – Selv om Innlandet nå nærmer seg nasjonalt nivå på sykefraværet, så er vi bekymret for utviklingen, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Innbyggerne i Innlandet er litt mer fornøyde med Nav i Innlandet i år enn i fjor, viser resultatene fra årets personbrukerundersøkelse. Mange opplever at de blir møtt på en respektfull måte. -Vi er fornøyde med at brukerne våre har tillitt til oss at de opplever å bli møtt med respekt. På begge områdene har vi bedre resultater enn i fjor, sier Bjørn Lien, direktør i Nav Innlandet.
Ved utgangen av oktober var 3 375 personer i Innlandet registrert som helt ledige. Det utgjør 1,8 prosent av arbeidsstokken og er 559 flere personer enn ved utgangen av oktober i fjor. 1.423 personer var delvis ledige og 980 personer var i et tiltak. – Nå har arbeidsgivere i Innlandet gode muligheter til å rekruttere arbeidskraft. Nav kan, med sine virkemidler, bistå arbeidsgiverne i rekruttering og kvalifisering av personell, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Statistikk fra Nav viser at det har vært en dobling av antall unge uføre i Innlandet de siste ti årene. - Vi er svært bekymret over denne utviklingen og er i gang med en rekke prosjekter og satsinger gjennom den nye Ungdomsgarantien. Den har som mål at vi sammen med ulike samarbeidspartnere skal få flere inn i arbeid og utdanning, og redusere veksten i antall unge uføre. Det sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
86 prosent av arbeidsgivere i Innlandet har tillit til Nav som virksomhet og gir en score på 4,5 av 6 mulige, noe som er samme resultat som i fjor. Samlet sett er 88 prosent av arbeidsgivere fornøyde med Nav, tjenestene og samhandlingen. I Navs årlige arbeidsgiverundersøkelse har 271 virksomheter i Innlandet svart på spørsmål om Nav ut fra deres erfaringer de siste seks månedene.
Legemeldt sykefravær i Innlandet er 6 prosent viser tall for 2. kvartal og det er en økning på 4,1 prosent fra samme periode i fjor. -Sykefraværet i Innlandet fortsetter å øke. Imidlertid ser vi at det høye fraværet i virksomheter innen helse- og omsorgssektoren fortsetter å gå noe ned, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av mars 2024 var det registrert 32 673 mottakere av uføretrygd i Innlandet. Dette tilsvarer 14,3 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år i Innlandet. For landet var denne andelen 10,4 prosent.
Arbeidsledigheten i Innlandet holder seg fortsatt lav med 1,9 prosent og med kun en liten økning fra mars i fjor. -Innlandet er dermed fortsatt et av fylkene med lavest ledighet, men det forventes at den vil øke noe framover, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet. For mars var 3 462 personer registrert som helt ledige arbeidssøkere og 1 628 delvis ledige.
Ved utgangen av februar var 3 480 personer i Innlandet registrert som helt ledige, mens 1 639 var delvis ledige og 969 personer er arbeidssøkere på tiltak. Det er en liten økning i ledigheten fra samme periode i fjor. Samtidig er det utlyst mange ledige stillinger i Innlandet. – Ved utgangen av februar var det utlyst 3322 ledige jobber. Det er både faste stillinger og sommervikariater. Så de som er på jobbjakt har gode muligheter nå, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Det var en stabil utvikling i antall uføretrygde i Innlandet ved utgangen av 2023 med kun en svak økning fra i fjor. For unge under 30 år var det en liten nedgang etter flere år med vekst i antall unge uføre.
I desember var 3 038 personer i Innlandet registrert som helt ledige arbeidssøkere. Det er en økning på ni prosent fra samme periode i fjor. - Selv om ledigheten har økt noe er det fortsatt god tilgang på ledige stillinger innen enkelte bransjer, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ledigheten i Innlandet er fortsatt lav med 1,7 prosent helt ledige arbeidssøkere. Den har økt noe fra august i fjor med 679 flere helt ledige, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet. Tilgangen på ledige stillinger er fortsatt høy.
Navs bedriftsundersøkelse for 2023 viser at mange arbeidsgivere i Innlandet har utfordringer med å få rekruttert medarbeidere som har den riktige kompetansen. 24 prosent av bedriftene svarte at de i løpet av de siste tre månedene hadde forsøkt å rekruttere arbeidskraft uten å få tak i personer med ønsket kompetanse. - Dette er en stor utfordring, både fordi det kan gå ut over tjenestetilbudet til befolkningen i Innlandet, og fordi det på sikt kan hemme bedriftens utvikling, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av mars var 5 193 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette utgjør 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 3,0 prosent. Antall arbeidssøkere var på samme nivå som ved utgangen av februar. Ledigheten i Innlandet holder seg dermed fortsatt lav, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av januar var 5 185 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette utgjør 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 3,0 prosent. Det var 459 flere arbeidssøkere nå enn i desember, men det er helt normalt at ledigheten stiger noe i januar. Ledigheten i Innlandet er imidlertid fortsatt lav, samtidig som det ble lyst ut mange ledige stillinger denne måneden, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av september var 4 385 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 2,6 prosent. Det var like mange arbeidssøkere i Innlandet nå som ved utgangen av forrige måned. Ledigheten har dermed holdt seg ganske stabil de tre siste månedene, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av juni var 4 758 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 2,9 prosent. Det var 266 færre arbeidssøkere i Innlandet nå enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten i Innlandet har altså gått ytterligere ned siste måned. Samtidig er det stor etterspørsel etter arbeidskraft i Innlandet, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av mai var 5 024 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 3,0 prosent. Det var 555 færre arbeidssøkere i Innlandet nå enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten i Innlandet fortsetter dermed å gå ned. Den har ikke vært så lav siden 2008, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Uføreandelen i Innlandet var nest høyest i landet etter Agder (14,3 %) ved utgangen av mars i år. Det er 31 918 mottakere av uføretrygd i Innlandet, som tilsvarer 14,0 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år. Andelen i landet er 10,5 prosent.
Ved utgangen av april var 5 579 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 3,0 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 3,3 prosent. – Det var 587 færre arbeidssøkere i Innlandet nå enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten i Innlandet er dermed lavere enn før pandemien, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av februar var 6 668 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 3,7 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 4,2 prosent. – Antall arbeidssøkere i Innlandet gikk ned med 269 personer siste måned og er dermed nesten nede på samme nivå som før pandemien, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av oktober var 6 465 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 4,3 prosent. – Det var 324 færre arbeidssøkere i Innlandet ved utgangen av oktober enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten i Innlandet er nå på samme nivå som før koronapandemien, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Det legemeldte sykefraværet i Innlandet var på 5,7 prosent i 2. kvartal i 2021. Sykefraværet i landet var på 5,3 prosent. – Sammenlignet med samme kvartal i fjor var økningen i sykefraværet i Innlandet på 2,0 prosent. Innlandet hadde dermed en lavere økning enn landet, der økningen var på 4,7 prosent, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av august var 7 317 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 3,9 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 5,0 prosent. – Det var 385 færre arbeidssøkere i Innlandet ved utgangen av august enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten i Innlandet fortsetter dermed å synke, men noe svakere enn før sommeren, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av juli var 7 702 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 4,1 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 5,3 prosent.
10 283 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak ved utgangen av april og tilsvarer 5,5 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 7,2 prosent. – Det var 388 færre arbeidssøkere i Innlandet ved utgangen av april enn ved utgangen av forrige måned. Ledigheten har dermed gått noe ned i begge de to siste månedene, sier direktør Bjørn Lien i Nav Innlandet.
Ved utgangen av desember var 10 218 personer i Innlandet registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette tilsvarer 5,4 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 6,8 prosent. – Dette betyr at antall arbeidssøkere i Innlandet var på omtrent samme nivå som ved utgangen av forrige måned, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen i Nav Innlandet.
Sykehusene i Norge må være forberedt på økt smitte i befolkningen og mange innleggelser på sykehus. Sykehuset Innlandet (SI) har i samarbeid med Nav og Høgskolen i Innlandet (HINN) utarbeidet et opplæringstilbud for avdelingsassistenter som kan rekrutteres til arbeid på sykehusene ved en ny fase i pandemien. Målet er å etablere en vikarpool med opp mot 180 personer nå i løpet av september.
Ved utgangen av juli var i underkant av 12 800 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak i Innlandet. Dette tilsvarer 6,8 prosent av arbeidsstyrken. Den tilsvarende andelen i landet var på 8,2 prosent.
16 700 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav i Innlandet per 23. juni. Dette er 1 150 færre enn for en uke siden. 16 700 arbeidssøkere tilsvarer 8,9 prosent av arbeidsstyrken i Innlandet. Den tilsvarende andelen i landet var på 10,2 prosent.
Utbetalinger fra Nav 2019 for Innlandet. Utbetaling i Innlandet i 2019 per innbygger er 96 000,-, en økning på 4 % fra 2018. 199 000 personer i Innlandet mottok utbetaling fra Nav i Innlandet. Dette utgjør 54 % av befolkningen.
Ved utgangen av mars var det registrert 18 321 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Dette tilsvarer 9,7 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 10,7 prosent.
– I løpet av mars måned har over 20 500 personer registrert seg som arbeidssøkere i Innlandet. Nær ni av 10 av disse har oppgitt permittering som årsak til at de har meldt seg hos Nav, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen.
Tirsdag 24. mars viste foreløpige tall fra Nav at det var 18 018 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Dette tilsvarer 9,6 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 10,4 prosent. – Sammenlignet med tirsdag i forrige uke har antall helt ledige i Innlandet økt med over 8 900 personer. Årsaken til den store økningen er hovedsakelig flere permitterte, sier konstituert direktør Hans Petter Emilsen
Ved utgangen av august var det registrert 3 770 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Dette tilsvarer 1,9 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,3 prosent.
– Ledigheten i Innlandet er dermed fortsatt lavere enn ledigheten i landet, sier direktør Bjørn Lien.
Ved utgangen av juli var det registrert 3 884 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Dette tilsvarer 2,0 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,4 prosent. – Det vil si at ledigheten i Innlandet fortsetter å være høyere enn i tilsvarende måned i fjor mens ledigheten i landet holder seg lavere enn i fjor, sier fungerende direktør for Nav Innlandet, Ole Erik Skåret.
Ved utgangen av juni var det registrert 3 566 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Dette tilsvarer 1,8 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,1 prosent. – Dette betyr at ledigheten i Innlandet var betydelig høyere nå enn i tilsvarende måned i fjor, sier direktør Bjørn Lien.
Det legemeldte sykefraværet i Innlandet var på 6,0 prosent i 1. kvartal i 2019. Sykefraværet i landet var på 5,5 prosent. Sammenlignet med samme kvartal i fjor var nedgangen i sykefraværet i Innlandet på 2,6 prosent, mens den var på 1,4 prosent i landet, sier direktør Bjørn Lien.
Ved utgangen av mai var det registrert 3 635 helt ledige arbeidssøkere i Innlandet. Dette tilsvarer 1,8 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,1 prosent. – Dette betyr at ledigheten i Innlandet også denne måneden var høyere enn i tilsvarende måned i fjor, sier direktør Bjørn Lien.