74 prosent av de som bruker Navs tjenester i Vestfold og Telemark er fornøyde med Nav ifølge resultatene fra årets personbrukerundersøkelse. Samlet sett er det en liten nedgang i tilfredsheten fra i fjor, men blant de unge har tilfredsheten økt.
Det har blitt 484 flere mottakere av uføretrygd i Vestfold og Telemark det siste året ifølge tall for tredje kvartal. Vestfold og Telemark er blant fylkene med størst andel unge uføre i landet.
I oktober var 6 353 personer registrert som arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette 590 flere enn i oktober i fjor, men på samme nivå som i september.
Arbeidsgiverne som er i kontakt med Nav er fornøyde. I Vestfold og Telemark sier 89 prosent av arbeidsgiverne at de er fornøyde eller tilfredse med Nav. Dette er høyere enn landsgjennomsnittet, som er 86 prosent.
Andelen mottakere av uføretrygd i Vestfold og Telemark holder seg stabil. Tall fra Nav for andre kvartal viser at Telemark var ett av fylkene med høyest andel uføre totalt, og at Vestfold hadde høyest andel uføre under 30 år.
58 890 personer mellom 20 og 66 år var uten arbeid eller utdanning i Vestfold og Telemark ved utgangen av 2023. Sammenlignet med tall fra 2022 var det en økning på 1 340 personer.
Arbeidsledigheten er høyere for våre fylker i juni sammenlignet med fjoråret, men noe lavere sammenlignet med tallene for mai i år. Blant de under 30 år er andelen arbeidsledige 4,4 prosent i Telemark og 3,6 prosent i Vestfold. Telemark har høyest ungdomsledighet i landet sammen med Østfold. Samtidig er det mange ledige stillinger.
Første kvartal var det legemeldte sykefraværet i Vestfold og Telemark 6,6 prosent. Vestfold og Telemark hadde litt høyere sykefravær enn gjennomsnittet i landet, som var på 6,2 prosent. Sammenlignet med samme kvartal i fjor har sykefraværet økt mer i Vestfold og Telemark enn på landsbasis.
Navs bedriftsundersøkelse for 2024 viser at de fleste bedriftene i Telemark forventer en stabil utvikling. Allikevel er det mangel av arbeidskraft innen ulike yrkesgrupper og næringer.
Navs bedriftsundersøkelse for 2024 viser at de fleste bedriftene i Vestfold forventer en stabil utvikling. Allikevel er det mangel av arbeidskraft innen ulike yrkesgrupper og næringer.
Det var en nedgang i antall arbeidsledige i Telemark fra mars til april, men sammenlignet med i fjor var ledigheten høyere. Stadig flere av arbeidssøkerne er innvandrere, og ukrainere står for en stor andel av denne økningen.
I Vestfold var det en liten nedgang i arbeidsledigheten fra mars til april, men ledigheten var høyere enn i samme periode i fjor. Stadig flere av arbeidssøkerne er innvandrere, og ukrainere står for en stor andel av denne økningen.
Utbetalingene fra Nav økte med fire milliarder fra 2022 til 2023 i Vestfold og Telemark. Størst økning var det i utbetalingene til alderspensjon, sykepenger, uføretrygd og arbeidsavklaringspenger.
Fra torsdag 29. februar flytter DRIVhuset midlertidig til Nav Tønsbergs lokaler i Statens park. DRIVhuset er Nav Tønsbergs tilbud til unge mellom 16 og 30 år. Lokalene stenges etter en vurdering av sikkerheten.
Som en del av oppfølgingen av nye retningslinjer for trygge brukermøter i Nav har Støtteteam sikkerhet og eiendom fra Arbeids- og velferdsdirektoratet vært på besøk i alle lokasjonene til Nav Vest-Telemark.
13 prosent av befolkningen i Vestfold og Telemark mottok uføretrygd i fjerde kvartal 2023. Det var en høyere andel enn gjennomsnittet i landet, som var 10,3 prosent.
Arbeidsledigheten stiger. Etter ny fylkesinndeling har Telemark nest høyest andel arbeidsledige i landet med 3,3 prosent, mens Vestfold har 3,2 prosent. Nasjonalt er den gjennomsnittlige arbeidsledigheten 2,6 prosent.
Arbeidsledigheten stiger. Etter ny fylkesinndeling har Telemark nest høyest andel arbeidsledige i landet med 3,3 prosent, mens andelen i Vestfold er 3,2 prosent. Nasjonalt er gjennomsnittlig arbeidsledighet 2,6 prosent.
Ved utgangen av året er 6 025 personer registrert som helt arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak i Vestfold og Telemark. Det er 682 flere personer enn i samme periode i fjor.
I november var 5 917 personer, og 2,8 prosent av arbeidsstyrken, registrert som arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Sammen med Oslo er dette fylket som har høyest andel arbeidsledige i landet.
Årets personbrukerundersøkelse fra Nav viser at en økende andel av de som mottar tjenester fra Nav i Vestfold og Telemark er fornøyd med Nav helhetlig sett.
Årets arbeidsgiverundersøkelse fra Nav viser at en stor andel av arbeidsgiverne i Vestfold og Telemark har tillit til og er fornøyde med Nav. Hele 90 prosent av arbeidsgiverne svarer at de er fornøyde. Det er best i landet!
Det har vært en nedgang i arbeidsledigheten i Vestfold og Telemark fra august til september. Allikevel har fylket nest høyest andel helt arbeidsledige i landet, og aller høyest andel unge arbeidsledige.
Det legemeldte sykefraværet i Vestfold og Telemark har økt med 5,6 prosent det siste året. Flesteparten av sykmeldingene skyldtes muskel- og skjelettlidelser. Det var en stor økning av sykmeldinger på grunn av psykiske lidelser.
Tall fra Nav viser at andelen helt arbeidsledige i fylket er på et stabilt, lavt nivå. Siden august i fjor har imidlertid andelen helt arbeidsledige økt med ti prosent.
Tall fra Nav viser at Vestfold og Telemark hadde en høyere andel mottakere av uføretrygd enn gjennomsnittet i landet andre kvartal 2023. For de under 30 år var uføreandelen i fylket høyest i landet.
Arbeidsledigheten i Vestfold og Telemark er stabil, og andelen helt arbeidsledige er litt høyere enn gjennomsnittet i landet. Stadig flere ukrainere søker jobb.
Arbeidsledigheten i Vestfold og Telemark er stabil, men gikk noe ned fra april til mai. Det har vært en nedgang i arbeidsledigheten i de fleste bransjer, unntaket er bygg- og anleggsbransjen.
Navs bedriftsundersøkelse for 2023 viser at de fleste bedriftene i Vestfold og Telemark regner med en stabil sysselsetting i året som kommer. Mange av bedriftene ser positivt på framtida og forventer flere ansatte.
Arbeidsledigheten i Vestfold og Telemark er lav, og mulighetene for å få jobb er gode i flere bransjer. Allikevel er dette et av fylkene med høyest arbeidsledighet i landet.
Vestfold og Telemark har høyest arbeidsledighet i landet, og den er aller høyest blant unge menn og innvandrere. I mars var 5 000 personer registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken, noe som er en liten nedgang i forhold til forrige måned.
Nav utbetalte 46 milliarder kroner i ytelser og alderspensjon til personer bosatt i Vestfold og Telemark i 2022. Det er en økning på 3 prosent sammenlignet med 2021. 56 prosent av innbyggerne i fylket mottok minst en ytelse fra Nav i 2022.
I februar var 5 199 personer registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Det er cirka hundre færre enn i januar, og utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Det er fortsatt den høyeste andelen arbeidsledige i landet.
I januar hadde Vestfold og Telemark høyest andel helt arbeidsledige i landet. Mens 2,5 prosent av arbeidsstyrken i fylket var uten jobb, var gjennomsnittet i landet 1,9 prosent. 5300 personer var registrert som helt arbeidsledige i januar. Det var 800 flere enn i desember i fjor.
Ved utgangen av året er litt flere enn 4 500 personer registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken, en andel som er rekordlav - og lavere enn i 2021.
13,3 prosent av befolkningen i Vestfold og Telemark mottok uføretrygd i tredje kvartal. Dette er en høyere andel enn gjennomsnittet i landet. For de under 30 år er uføreandelen høyest i landet.
Vestfold og Telemark er det fylket i landet med høyest andel arbeidsledige. I oktober var 2,1 prosent, eller 4 300 personer registrert som helt arbeidsledige her.
I september har det vært en liten nedgang av helt arbeidsledige, mens litt flere har blitt delvis arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Det var også færre ledige stillinger.
Arbeidsledigheten er fortsatt rekordlav. Ved utgangen av juli var totalt 6 480 personer i Vestfold og Telemark registrert som arbeidssøkere. Det er 834 færre enn i juni. Samtidig er det færre ledige stillinger.
Arbeidsledigheten fortsetter å synke. Ved utgangen av juni var 4 037 personer registrert helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette utgjør 1,9 prosent av arbeidsstyrken. På landsbasis var ledigheten 1,6 prosent. I juni ble det registrert 2 874 ledige stillinger i fylket.
Det legemeldte sykefraværet i Vestfold og Telemark var 6,4 prosent første kvartal 2022. Dette er en økning på 13 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Navs bedriftsundersøkelse for 2022 viser at etterspørselen etter arbeidskraft i Vestfold og Telemark ikke har vært høyere siden 2008. Mange bransjer opplever mangel på arbeidskraft nå. Samtidig er mange arbeidsgivere i Vestfold og Telemark positive og forventer en vekst.
Stadig flere blir uføre. I Vestfold og Telemark er andelen som mottar uføretrygd høyere enn gjennomsnittet i landet. I tillegg har fylket høyest andel uføre under 30 år.
Mange bransjer opplever store utfordringer med å finne folk med riktig kompetanse for å dekke sitt bemanningsbehov. I mars var 5 140 personer registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark, og det var like mange ledige stillinger.
Etter en stor økning i antall nye sykemeldte i Vestfold og Telemark de siste ukene, har tendensen snudd den siste uken. Selv om sykefraværet
fremdeles er høyt, var det en nedgang i sykefraværet i de aller fleste bransjer. Færre var også sykmeldte på grunn av koronarelaterte diagnoser i uke 10.
Tall fra Nav viser at 58 prosent av innbyggerne i Vestfold og Telemark mottok ytelser fra Nav i 2021. Det er en økning på 3 prosent sammenlignet med 2021. Utbetalingene må sees i sammenheng med økte ytelser for å dempe skadevirkningene av koronapandemien.
Sykefraværet fortsetter å stige. Nå er mer enn dobbelt så mange sykmeldte enn på samme tid i fjor. Det er aldri tidligere registrert så mange nye sykmeldte med en koronarelatert diagnose.
Ved utgangen av februar er 5 718 personer registrert helt arbeidsledige hos Nav i Vestfold og Telemark. Det tilsvarer 2,8 prosent av arbeidsstyrken. På landsbasis er ledigheten 2,3 prosent. Kun Oslo har høyere ledighet enn Vestfold og Telemark med 2,9 prosent.
Sist uke ble 3 849 personer i Vestfold og Telemark sykemeldt. 1 969 av disse (51 prosent) med en koronarelatert diagnose. Det er 71 prosent flere sykmeldte enn i samme periode i 2020.
Det koronarelaterte sykefraværet når stadig nye rekorder. Sist uke ble 3 800 personer i Vestfold og Telemark sykemeldt. Det er en økning på åtte prosent og 284 nye sykemeldte sammenlignet med uken før. 1 809 av de sykmeldte hadde koronarelatert sykdom.
I januar var 6 290 personer i Vestfold og Telemark registrert som helt arbeidsledige. Dette utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken, og er høyere enn landsgjennomsnittet som er 2,6 prosent.
Det blir stadig færre arbeidsledige i Vestfold og Telemark, og det er mange ledige stillinger. Ved utgangen av november var 4 988 registrert som helt arbeidsledige i fylket. Dette utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken.
I tredje kvartal 2021 var det legemeldte sykefraværet 4,9 prosent i Vestfold og Telemark. Dette er en økning på 3,9 prosent det siste året, og langt fra målet om at sykefraværet i fylket skal reduseres til 4,6 prosent innen 2022.
Ved utgangen av september var det registrert 5 623 helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette utgjør 2,7 prosent av arbeidsstyrken, og er på samme nivå som før pandemien.
Vestfold og Telemark hadde et legemeldt sykefravær på 5,4 prosent i andre kvartal, en økning med 4,7 prosent på ett år. Sykefraværet på landsbasis var 5,3 prosent. Høyest sykefravær hadde Nordland og, Troms og Finnmark, begge med 6,3 prosent. Lavest var sykefraværet i Oslo med 4,1 prosent.
Stadig flere kommer i jobb i Vestfold og Telemark. Ved utgangen av august var 6 051 registrert som helt arbeidsledige i fylket. Dette tilsvarer 2,9 prosent av arbeidsstyrken, og er 697 færre arbeidsledige enn i juli.
Ved utgangen av 1.kvartal 2021 var det legemeldte sykefraværet 5,9 prosent i Vestfold og Telemark. Dette var en nedgang på nesten seks prosent sammenlignet med samme periode i 2020.
Navs bedriftsundersøkelse for 2021 viser at mange arbeidsgivere i Vestfold og Telemark forventer å øke bemanningen det kommende året. Samtidig avdekker årets undersøkelse betydelig mangel på arbeidskraft i helsesektoren, og i bygg-, anlegg- og industrinæringene.
Til sammen 34 832 personer mottok uføretrygd i Vestfold og Telemark ved utgangen av mars 2021. Dette er 147 flere enn ved utgangen av 2020, og utgjør 13 prosent av befolkningen. Andelen er den samme som ved utgangen av 2020.
Ved utgangen av mars mottok 9 788 personer i Vestfold og Telemark arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette er en økning på 1 048 personer sammenlignet med mars i fjor.
Strengere smittevernstiltak og nedstengning av bransjer har en stor påvirkning på arbeidsmarkedet. Arbeidsledigheten øker raskt, og mange permitteres. Nav mottar daglig permitterings- og oppsigelsesvarsler.
Ved utgangen av 2020 var det legemeldte sykefraværet 5,8 prosent i Vestfold og Telemark. Dette var en økning på fire prosent sammenlignet med samme periode i 2019.
Ved utgangen av februar 2021 er det 8 915 helt ledige i Vestfold og Telemark. Dette er en nedgang på om lag 400 personer sammenlignet med utgangen av januar og tilsvarer 4,3 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg er 5 198 personer delvis ledige, mens 1 323 personer er i arbeidsmarkedstiltak. 15 436 personer er registrert som arbeidssøkere i fylket.
Ved utgangen av 2020 mottok nesten 34 700 personer i Vestfold og Telemark uføretrygd fra Nav. Dette er en økning på 200 personer i løpet av det siste året. Andelen unge uføre i fylket øker fortsatt.
Det er nå registrert 15 528 arbeidssøkere i Vestfold og Telemark. Dette er samme antall som for en uke siden. Forrige gang antallet var like høyt var i begynnelsen av september 2020.
Det har vært en liten nedgang i antall arbeidsledige i Vestfold og Telemark i desember. Nå er 7 755 personer helt arbeidsledige. Dette tilsvarer 3,7 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg er 5 245 personer delvis arbeidsledige, og 1 330 personer på arbeidsmarkedstiltak. Til sammen er 14 331 personer i fylket registrert som arbeidssøkere.
Arbeidsavklaringspenger skal sikre personer inntekt i perioder de på grunn av sykdom eller skade har behov for hjelp fra Nav for å komme i eller tilbake til arbeid. Ved utgangen av november mottok 9 323 personer i Vestfold og Telemark arbeidsavklaringspenger. Dette er en økning på 645 personer sammenlignet med samme tid i 2019.
Det legemeldte sykefraværet i Vestfold og Telemark var 4,8 prosent tredje kvartal 2020. Dette er en økning på 5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Ved utgangen av november har det blitt 260 flere arbeidsledige i Vestfold og Telemark enn for en måned siden. 7 894 personer er nå helt arbeidsledige. I tillegg er 5 237 personer delvis ledige, og 1300 deltar på diverse tiltak for de arbeidsledige.
Arbeidsledigheten går ned for folk i alle aldersgrupper. Bare den siste uken har 57 flere unge arbeidsledige under 30 år kommet i fulltidsjobb i Vestfold og Telemark.
Det blir stadig flere ledige stillinger og færre arbeidssøkere. Fra august til september har det vært en nedgang på åtte prosent fra 16 200 til 14 900 registrerte arbeidssøkere i Vestfold og Telemark.
5,2 prosent av arbeidsstyrken i Vestfold og Telemark var registrert som sykmeldte andre kvartal. Dette tilsvarer 495 000 tapte dagsverk, og er en økning på 25 000 flere tapte dagsverk sammenlignet med samme periode i fjor.
Siden juli er færre helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Nå er 9 160 helt uten jobb i fylket. Dette tilsvarer 4,4 prosent av arbeidsstyrken. Til sammen er mer enn 16 000 uten arbeid, medregnet dem som har deltidsjobber. 6 109 er registrert som delvis sysselsatte i Nav. Det er nesten 4 000 flere enn på samme tid i fjor.
Ved utgangen av juni 2020 mottok 8 805 personer i Vestfold og Telemark arbeidsavklaringspenger. Det tilsvarer 3,4 prosent av befolkningen i alderen 18-66 år.
Koronapandemien førte til en stor økning av antall permitterte og arbeidsledige. Mens det har vært en gradvis nedgang siden april, ser vi at det den siste måneden har vært 4 prosent økning av helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark, fra 10 000 til 10 400.
Nå er flere enn 10 000 registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette er nesten en dobling av antall arbeidsledige sammenlignet med juni i fjor.
Selv om det fortsatt er ekstremt mange arbeidsledige i Vestfold og Telemark, går nå flere tilbake til jobb. Fylkesdirektøren i Nav er mest bekymret for den høye arbeidsledigheten og utenforskap blant de unge.
Tirsdag 21. april var 30 990 personer registrert som helt eller delvis arbeidsledige hos Nav Vestfold og Telemark. Dette er 392 færre enn for to uker siden.
I løpet av hele påsken har Nav nasjonalt mottatt 26 050 søknader om dagpenger. Til sammenligning mottok Nav 1 700 søknader om dagpenger i løpet av hele påsken i fjor.
Antall permitterte, arbeidsledige og sykmeldte i Vestfold og Telemark fortsetter å øke, men økningen er noe lavere nå enn den var rett etter at korona-pandemien brøt ut. Samtidig er det behov for at flere ledige beveger seg til bransjer som trenger arbeidskraft.
22 112 personer er helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette tilsvarer 10,6 prosent av arbeidsstyrken. Mer enn 20 000 av disse er arbeidsledige på grunn av permitteringer. Nesten 18 prosent av unge i alderen 20-24 år er ledige. I tillegg er 7 980 delvis arbeidsledige.
Ved utgangen av februar var 5 870 personer helt ledige i Vestfold og Telemark. Dette tilsvarer 2,8 prosent av arbeidsstyrken og er 303 personer færre enn i februar 2019. Dette er en nedgang på 4,9 prosent. Men fortsatt er ungdomsledighet en utfordring.
I desember var 3 337 personer helt arbeidsledige i Vestfold. Dette er en liten økning i antall helt ledige personer sammenlignet med forrige måned, men likevel en reduksjon sammenlignet med desember 2018. Ledigheten stiger som regel hvert år i desember og januar, så dette er normale sesongsvingninger.
I andre kvartal 2019 var det legemeldte sykefraværet 4,4 prosent i Vestfold og 4,8 prosent i Telemark. Sammenlignet med 3.kvartal 2018 gikk sykefraværet opp i de fleste fylker. I Telemark var økningen på hele 5 prosent og i Vestfold var økningen på 0,7 prosent.
I oktober var 3 293 personer helt arbeidsledige i Vestfold. Dette tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på 164 personer, tilsvarende fem prosent siden oktober 2018.
Ved utgangen av oktober 2019 mottok 34 861 personer i Vestfold og Telemark uføretrygd fra Nav. Dette utgjør 13,2 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år og er en økning på 1 400 personer i forhold til samme periode i fjor.
I oktober var det 3 322 helt ledige personer i Vestfold. Dette tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på 220 personer siden oktober 2018. Fortsatt er det kun Østfold som har høyere ledighet enn Vestfold.
I oktober var 1 999 personer helt ledige i Telemark. Dette tilsvarer 2,3 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på syv prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Ved utgangen av juli 2019 mottok 8649 personer arbeidsavklaringspenger (AAP) i Vestfold og Telemark. Dette en reduksjon på 1481 personer sammenlignet med september 2018.
I september var det 3422 helt ledige personer i Vestfold. Dette tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på 172 personer siden september 2018. Fortsatt er det kun Østfold som har høyere ledighet enn Vestfold.
I september var 2143 personer helt ledige i Telemark. Dette tilsvarer 2,5 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på tre prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Telemark er fortsatt ett av de fylkene i landet med høyest ledighet.
I andre kvartal 2019 var det legemeldte sykefraværet 4,8 prosent i Vestfold og 5,3 prosent Telemark. Dette er en nedgang på 3,1 prosent på ett år i Vestfold og en oppgang på 2,1 prosent i Telemark. For regionen samlet ligger det legemeldte sykefraværet på samme nivå som i fjor.
I august var det 2274 helt ledige i Telemark. Dette tilsvarer 2,7 prosent av befolkningen og er en økning på 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Telemark er fortsatt ett av de fylkene i landet med høyest ledighet.
Ved utgangen av juni 2019 mottok 34686 personer i Vestfold og Telemark uføretrygd fra Nav. Dette utgjør 13,1 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år og er en økning på 1416 personer i forhold til samme periode i fjor.
Vestfold og Telemark er det fylket med 5.størst andel uføre.
Ved utgangen av juni 2019 mottok 9043 personer arbeidsavklaringspenger (AAP) i Vestfold og Telemark. Dette er en nedgang på 4,1 prosent siden første kvartal 2019.
I første kvartal 2019 var det legemeldte sykefraværet 5,6 prosent i Vestfold og 5,9 prosent Telemark. Dette er en nedgang på 4,6 prosent på ett år i Vestfold og 3,5 prosent i Telemark.
I fjerde kvartal 2018 var det legemeldte sykefraværet 5,6 prosent i Telemark. Dette er en nedgang på 0,4 prosent på ett år. På landsbasis var sykefraværet 5,1 prosent. Det er en nedgang på 1,3 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.
I fjerde kvartal 2018 var det legemeldte sykefraværet 5,2 prosent i Vestfold. Dette er en nedgang på 4,6 prosent på ett år. På landsbasis var sykefraværet 5,1 prosent. Det er en nedgang på 1,3 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.
Ved utgangen av 2018 mottok 14.308 personer i Telemark 19.656 personer i Vestfold uføretrygd fra Nav . Dette utgjør henholdsvis 13,3 og 12,5 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år i de to fylkene, og er en økning på til sammen 1217 personer i forhold til samme periode i fjor.